CategorieënKies hier op kleur

Prijs

€ 0,00 -€ 437,00

Availability

Levertijd

Golf

Weergave:TegelsLijst
Sorteer op
Per pagina
Per pagina:

Golfballen bedrukken voor jouw bedrijf

Golf is een populaire sport en de golfbaan is een prima locatie voor zakelijke ontmoetingen. Sla je regelmatig een balletje, ook met je relaties? Laat dan golfballen bedrukken met jouw logo. Maar ook golftassen, golfhandschoenen en andere accessoires kunnen wij van jouw logo voorzien. Door golfartikelen met logo weg te geven promoot je op ongedwongen wijze jouw bedrijf of product.

Alle merken golfballen bij Team Jos!

Bedrukte golfballen zijn bij Team Jos! van de merken Taylormade, Wilson , Nike Titleist, Callaway of Pinnacle. Wij leveren dagelijks aan golfclubs, bedrijven en pro’s. Al deze golfballen kun je laten bedrukken met jouw logo of boodschap. Wij bedrukken de  golfballen graag voor je en werken de bedrukking af met een speciale primer zodat je bedrukking er altijd goed op blijft zitten. Bovendien zijn onze prijzen voor bedrukte golfballen in de meeste gevallen inclusief  de opdruk in één of meer kleuren.

Golfballen bedrukken voor sponsoring of toernooien

Hoe meer golfballen met jouw logo er op de golfbaan worden gebruikt, hoe vaker jouw bedrijf of merk gezien wordt. Een effectieve promotie is dan ook het sponsoren van golftoernooien met bedrukte golfballen. Team Jos is voor golfballen en golfartikelen het beste adres voor je promotie. 

Golfballen, wist je dit al over je favoriete golfballen?

Golfen doe je misschien een kortere of al een langere tijd. Misschien wel een paar keer week of heb je eigenlijk te weinig tijd? Het maakt niet uit als je maar plezier hebt in het spelletje! Als je het leuk vindt om iets meer te weten over golfballen kun je onderstaand artikel lezen, je golfmaten weten er vast minder van!

Weet je bijvoorbeeld dat de 1e golfballen werden gemaakt van gekookte veren die vervolgens in leren zakjes werden gestopt. Later kwam de golfbal in zwang die werd gemaakt met behulp van het hars van de Sapodilla boom. Dit hars werd gebruikt om rubberen balletjes te maken. Deze balletjes werden gutties genoemd en als ze werden ondergedompeld in kokend water smolten ze. Zo kon je  beschadigde balletjes omgieten tot nieuwe golfballen.

De huidige golfballen hebben kuiltjes, ook wel dimples genoemd maar de oude ballen hadden kleine ronde bultjes. De kuiltjes, of dimples zitten in de bal om deze meer aerodynamisch te maken. In een gewone golfbal zoals deze in de huidige tijd wordt gebruikt zitten 336 dimples, maar de high performance golfballen hebben maximaal 432 kuiltjes.

In de VS wordt jaarlijks meer dan $ 600 miljoen uitgegeven aan golfballen en in de rest van de wereld kun je dit bedrag gerust verdubbelen. Ongeveer 30% van de verkochte golfballen wordt voorzien van een reclameopdruk , meestal het logo van een bedrijf.

Het maximale gewicht van een golfbal mag niet meer bedragen dan 46 gram. De beste ballen, hebben een retail prijs van 5 tot 8 euro, echter voor golfers met een handicap boven 10 is het overbodig zo veel geld aan een bal te besteden. Belangrijk is ook dat de bal goed schoon is, een vuile bal is minder aerodynamisch. Deze is daardoor minder goed te plaatsen en zal minder ver worden geslagen. De hoogst gemeten snelheid van een golfbal bedraagt meer dan 325 km per uur.

Is er veel kwaliteitsverschil in de ballen?

Als golfer heb je natuurlijk voorkeuren voor een merk of type bal. Als je net bent begonnen is het beslist niet nodig erg dure golfballen te kopen, begin gewoon met  de Pin High 2.0 een uitstekende bal voor de laagste prijs. Als je speelt met een hoge handicap zal de keuze van een bal niet zo heel veel verschil maken. Denk daar bij eens aan de Taylor Made XP, echt een prima bal om mee te spelen tot handicap 15. Echter een meer ervaren speler zal zeker verschillen ontdekken, al weet je het nooit zeker, is het alleen een gevoel of speel je echt beter met bal A of B? en als er verschil is, waar zit het verschil dan in?

De samenstelling van de golfbal

Er bestaan one, two, three en four piecegolfballen, dit is het aantal delen waaruit een golfbal bestaat. Op de drivingrange worden meestal de one piece golfballen gebruikt van massief rubber. Dit absorbeert de klap en spaart daardoor je armen als je veel en vaak oefent. Sommige banen kiezen wel voor two piece driving-rangeballen die dus uit 2 delen bestaan. Vaak worden deze ballen echter zo vaak geslagen dat de schil kan loslaten van de binnenkant en hierdoor de meest vreemde balvluchten veroorzaken. Dus als je ballen kiest voor eigen gebruik en je hebt behoefte aan veel controle rond de green, kies dan voor een three of four piece golfbal. Een goede keuze is daarbij misschien wel de Wilson Staff DX3, een prima 3 pieces bal voor een goede prijs. Maar ga je echt voor de lengte in je slagen, dan kun je beter kiezen voor een 2 piece golfbal.

Dus er is echt verschil tussen de verschillende golfballen?

Ja dat is er, maar dat verschil wordt alleen gemerkt door de betere en ervaren golfers laten we zeggen golfers met een handicap onder 20. Er is bijvoorbeeld een groot verschil bij de afslag in de lengte die je bereikt met de verschillende soorten en merken golfballen maar het grootste verschil tussen golfballen ervaar je tijdens het korte spel, zeg maar alles binnen zo’n vijftig meter van de green. De spin die je op deze afstand creëert, is veel groter dan bij een goede mep met de driver. De A-merken laten op de lange afstanden daarom relatief weinig onderlinge verschillen zien. Zodra je swingsnelheid lager is en er meer loft op de club zit, zijn samenstelling en materiaal van de bal heel belangrijk en daarmee worden de verschillen per merk en model meteen groter.

En hoe zit het met spin?

Iedereen creëert spin, vaak bewust maar soms ook onbewust. De vraag is of je daadwerkelijk spin wil toepassen. Stel, je hebt de green gemist en je pakt een ijzer-7 om de bal laag te houden. Dan heb je geen duurdere bal nodig die veel spin genereert. Dit is wel het geval wanneer je met korte chips controle over de afstand wil hebben. Datzelfde geldt voor de langere slagen naar de green. Met meer spin verhoog je de kans dat de bal op de green blijft liggen. Ook een Tourspeler zal het lastig vinden om met een harde bal veel spin te creëren. Met andere woorden: hoge handicappers hebben met een betere bal meer kansen op een beter resultaat. Zelfs als deze speler nog helemaal niet over spin nadenkt.

Is er een voordeel bij ballen met een buiten laag van Urethaan?

Het belangrijkste element voor de eigenschappen tijdens het korte spel, is de buiten laag van de bal. Bij veel van de betere ballen is die van urethaan. Dit materiaal wordt door veel merken gebruikt bij de duurdere en meer exclusieve range, en zorgt voor meer grip van de bal ten opzichte van het clubblad. Hierdoor is het beter mogelijk een spin te creëren dan bij ballen met een hardere buiten laag.

Zachter is zeker niet altijd verder

De kern is in feite de motor van de golfbal. Hoe groter de kern, des te beter de snelheid. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een massieve kern met een wat lagere compressie en dus een zachter gevoel. Maar een lagere compressie zorgt ook voor een iets lagere balvlucht. Daarom zijn de betere ballen gefabriceerd met een dubbele kern; de binnenkant is zacht, de buitenkant harder. Die creëert minder spin met de langere stokken. Plus een hogere balvlucht. Het is dus maar net welk type spel beter bij je past.

Goede bal, meer succes?

Een golfbal reageert simpelweg op de kracht die wordt gebruikt, op de loft van de club en op de kwaliteit van de impact. De swingsnelheid bepaalt in grote mate hoe ver de bal wordt geslagen en de techniek van de speler is dus doorslaggevend. Veel spelen dus, veel oefenen en misschien regelmatig een paar lessen bij de pro. Want met een slechte swing sla je een slechte bal. Bij een bal van hoge kwaliteit en dus een hoge prijs zal het resultaat iets minder slecht zijn, maar zeker niet goed genoeg om constante scores te verwerven.

Witte ballen of met een kleurtje?

Het zou best handig zijn om te spelen met golfballen met een kleurtje. Gekleurde ballen, zeker als het signaalkleuren zijn, kun je veel makkelijker volgen, zeker bij grijze, bewolkte dagen. En dus ook   sneller te vinden, als je dit belangrijk vindt, kun je eens kijken naar de Nike Power Distance, deze worden geleverd in kleur of naar de voordelige golfballen in kleur, de Pin High 2.0 colour. Maar witte golfballen zijn de traditionele kleur en golf is natuurlijke een sport van tradities. De meeste merken brengen wel gekleurde ballen op de markt maar niet in het hogere segment. Deze merken hebben helaas geen goede manier gevonden om deze ballen uit het topsegment te kleuren. Dat heeft met de eigenschappen van het materiaal te maken waardoor ze de topballen niet in felle signaalkleuren kunnen produceren.

Lengte is niet altijd het belangrijkste!

Een gemiddelde speler heeft aanzienlijk meer slagen naar de green nodig dan een Pro. Dus is het belangrijk om golfballen te kopen waarmee de kansen worden vergroot dat een bal op de green blijft liggen. Daar maak je dan sneller een verschil mee. Dit betekent dat ook hoge handicappers gebaat zijn bij een bal met meer spin. Qua afstand maakt het niet veel uit of je een duurdere zachte golfbal koopt of een goedkopere afstandsbal koopt. Bij een gemiddelde drive is het verschil hooguit 4 tot 5 meter. Dat is te weinig om grote stappen in de handicapverlaging mee te maken. Dus zoek een bal uit met  meer gevoel en meer spin. Maar als je per  ronde vijf ballen weg slaat is dat een wat dure keuze. Daarom bieden we ook goedkopere ballen aan.

Speel langere tijd met zelfde soort en merk golfbal

Heb je eenmaal een  keuze gemaakt, blijf dan een langere periode met hetzelfde model spelen. Het gaat dus niet alleen om het merk, maar vooral om het model van dat merk. Dan krijg je een constanter gevoel bij het putten en vergaar je onbewust meer kennis over de karakteristieken van jouw ballen. Bovendien krijg je bij de langere afstanden vaker dezelfde reactie. Het is beter dat je lang vasthoudt aan jouw eigen vaste merk, dan dat je jezelf af en toe trakteert op doos duurdere ballen. Dat heeft dan meteen effect op je spel, omdat je niet meer weet wat je van de nieuwe bal kunt verwachten. Je speelt toch ook niet elke week met een andere set ijzers?

Nieuwe technologie?

De regels voor golfballen zijn sinds het einde van de jaren zeventig niet meer aangepast. Er is een maximale snelheid waarop de bal vanaf het clubblad mag vertrekken (250 feet per seconde, plus 2 procent tolerantie). Dit wordt per product onder standaard lanceercondities met robots getest. Binnen de geldende regels zit de huidige generatie ballen aan de limiet, ballen mogen niet groter of lichter gemaakt worden en ook niet zwaarder dan 46 gram per stuk Wel wordt er nog geëxperimenteerd met zachtheid/hardheid/compressie van de bal en met de vormgeving en structuur van de dimples. Dimples hebben grote invloed op de balvlucht; ze zorgen voor luchtweerstand en zijn zo de ‘vleugels’ van de golfbal. Als je goed naar verschillende merken kijkt, dan zie je variaties in het dimple-patroon.

Wat is compressie?

Wie over golfballen leest, komt regelmatig de term compressie tegen. Compressie staat voor de mate van vervorming op het moment dat de bal het clubblad raakt. Hoe lager de compressie, hoe groter de vervorming op het moment van impact. Bij een grotere vervorming komt een groter deel van de golfbal in contact met het clubblad. Ballen met een lage compressie voelen daardoor zachter aan. Er wordt wel beweerd dat zachte ballen het meest geschikt zijn voor spelers met een langzame swingsnelheid en dat ze beter functioneren bij lage temperaturen. Maar er zijn genoeg professionals die het tegendeel beweren dus iedere golfer zelf zal moeten ondervinden welk type bal het beste bij zijn of haar spel past.